Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie korzysta z plików cookies na swojej stronie. Zgadzasz się?
Tak, zgadzam się
Zaloguj się
pl
en
Projekty
Chemikalia
Cyrkularność
Klimat
Ubrania
Żywność
Greenwashing
Buty
Edukacja
>
My Election-My EU
My Activist Revolution
Projekt ACT
Moja Rewolucja
My Resistance
Woda
Owoce
Zabawki
Drewno i papier
Elektronika
Prawa konsumenta
Zamówienia publiczne
Materiały
Chemikalia
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Woda
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Cyrkularność
>
Poradniki
Materiały edukacyjne
Mulitimedia
Klimat
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Aktywizm
>
Poradniki
Materiały edukacyjne
Raporty
Żywność
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Greenwashing
>
Raporty
Ubrania
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Do poczytania
Buty
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Owoce
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Zabawki
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Do poczytania
Drewno i papier
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Do poczytania
Turystyka
>
Poradniki
Prawa pracownicze
>
Poradniki
Prawa konsumenta
>
Poradniki
Materiały edukacyjne
Elektronika
>
Poradniki
Raporty
Materiały edukacyjne
Do poczytania
Sprawiedliwy Handel
>
Poradniki
Materiały edukacyjne
Odpowiedzialna konsumpcja
>
Poradniki
Materiały edukacyjne
Dla nauczycieli
>
Odpowiedzialna konsumpcja
Zasada 3R
Ubrania
Buty
Drewno i papier
Elektronika
Sprawiedliwy Handel
Prawa konsumenta
Zamówienia publiczne
>
Poradniki
Raporty
Baza wiedzy
Żywność
>
Klimat a żywność - Ukryte koszty środowiskowe masowej produkcji żywności
Greenwashing w przemyśle spożywczym - jak rozpoznać fałszywą ekologiczność?
Szkolne stołówki a ekologia – w stronę zrównoważonego żywienia
Jak produkujemy żywność w Polsce?
Bądź eko i fair
Kupuj lokalnie i prosto od rolnika
Dołącz do wege rewolucji
Foodsharing, czyli jak nie marnować żywności?
Kupuj żywność do własnych pojemników
Greenwashing
Ubrania
Cyrkularność
>
Zasada 6R, czyli poradnik niemarnowania
Buty
>
Toksyczne buty
Wyzysk ludzi
Potrzeba transparentności
Jak firmy obuwnicze dbają o prawa człowieka?
Owoce
>
Trujące uprawy
Kto za to płaci?
Dyskonty i supermarkety
Możliwe rozwiązania
Zabawki
Drewno i papier
Elektronika
Chemikalia
>
Nanocząsteczki. Toksyczne drobiny.
Bisfenol A. Wróg ukryty w butelce
Niebezpieczne ftalany
Opóźniacze spalania czyli nasz trwały problem
Teflon, czyli bardzo śliska sprawa
Triklosan. Pogromca bakterii
Rtęć. Podstępny zabójca
Jabłko pełne chemii, czyli o pestycydach
Co nas chroni przed chemikaliami?
Klimat
>
Mikroplastik - Czy jesteśmy w stanie stwierdzić, jaki ma wpływ na glebę?
Czym jest efekt cieplarniany?
Dlaczego klimat się zmienia?
Przyszła zmiana klimatu i jej następstwa
Woda
>
Zasoby wody pitnej na świecie
Zasoby wodne w Polsce
Morze Bałtyckie umierającym dobrem wspólnym
Jak dbać o zasoby wodne?
Turystyka
Sprawiedliwy Handel
Zasada 6R
>
Rethink, czyli pomyśl
Refuse, czyli odmawiaj
Recover, czyli naprawiaj
Testy na zwierzętach
Marketing
Prawa konsumenta
Zamówienia publiczne
>
Czym są zrównoważone zamówienia publiczne?
Zrównoważone zamówienia publiczne w Europie
Jakie korzyści wynikają z ich stosowania?
Etykiety w zrównoważonych zamówieniach
Łańcuch dostaw a zamówienia publiczne
Spacerownik
Dobre Zakupy
O nas
Co robimy?
Nasz zespół
Nasz statut i sprawozdania
Organizacje partnerskie
Pracuj z nami
Wnioski o dotację
Polityka prywatności
Przetargi
Polityka ochrony dzieci i młodzieży
Regulamin darowizn online
Kontakt
Przekaż 1,5%
Wesprzyj
Materiały: Żywność
Raporty
Niezbędni i niedoceniani? Pracownicy cudzoziemscy w sektorze rolno-spożywczym w Polsce
dr Kamil Matuszczyk, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2023)
Indispensable and underappreciated? Foreign workers in the agri-food sector in Poland. Executive Summary
dr Kamil Matuszczyk, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2023)
McDonald's. Ślad giganta
André Campos, Poliana Dallabrid, Reporter Brasil (2022)
Jak się pracuje w Polsce? Obywatele Ukrainy w polskim rolnictwie
Kamila Zacharuk-Łukaszewska, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2022)
Z brazylijskich gospodarstw na europejskie stoły
Mauricio Hashizume, Reporter Brasil (2021)
Rynek spożywczy w Polsce
Anna Kokocińska, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)